BOMBAY EXPRESS

Datum
vrijdag 12 oktober 2018
⊗ 20:30

Prijs
Abonnement: € 12,00
VVK: € 14,00
Kassa: € 16,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 331 tickets te koop.Bestel tickets Bestel abonnement

BOLLYLICIOUS

BOMBAY EXPRESS

Een opzwepende Indische dansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een goede dosis ‘glitter and glamour’.

Dit Gents collectief brengt een originele interpretatie van de Bollywood dansstijl, authentiek en vol ambiance. Ze willen deze energieke dansvorm, die een hoog ‘feel good’- gehalte met zich meedraagt, onder de aandacht brengen en tot een hoger niveau tillen.

Ze werden als aanstormend talent gespot en traden op in New York en India, met meerdere tournees tot gevolg. Daar vond men de kijk van deze jonge Europeanen op hun dansvormen heel innovatief, ze werden alom geprezen in het land dat hen zo inspireerde.

In november trad Bollylicious op in New Delhi voor ons koningspaar, enkele ministers, de hele Belgische delegatie en meer dan 500 voorname Indische gasten. Verwonderd over de Belgische nationaliteit van de – authentiek uitziende Bollywood dansers – concludeerde koning Filip met trots: “Dus de B van Bollylicious staat eigenlijk niet voor Bollywood, maar voor de B van België!”

Uit de pers:

 • Een Gents geheim wapen tegen verzuring en donkere gedachten. Elk theater, élk festival van de hedendaagse dans, zou ze moeten programmeren!”
  (Alain Platel)
 • “De Indiase dansers uit deze Bollywoodtraditie vertellen altijd een verhaal, maar dan vrijwel uitsluitend via gebaren en gezichtsexpressies. De vier Vlamingen in Bollylicious beheersen dat tot in hun tenen en vingertoppen. Zij mixen hun ‘Indiase’ dansen met salsa en andere westerse elementen, maar de rijke Indiase traditie blijft altijd overheersen. Bollylicious is een les in Oosterse subtiliteit en formaliteit. Gebracht door vier Europeanen. Ongelooflijk, welbeschouwd, dat deze vier dat voor elkaar hebben gekregen.”
  (4-sterren: uit Theaterkrant, 06/08/2016)
 • vrt nieuws (08/11/2017)
 • Het Laatste Nieuws (10/11/2017)
 • Gentenaar (07/11/2017)
 • Het Laatste Nieuws (04/11/2017)
 • Het Nieuwsblad 12/06/2018

Choreografie: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Nakoulou Leblanc
Dans: Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Julie Thomas

 Print

Ticket ruilen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *