Film

Datum
dinsdag 15 oktober 2019
⊗ 14:00 tot 16:14

Geen pauze

Prijs
VVK: € 6,00
Kassa: € 6,00

Locatie
Den Blank

Begijnhof 11
3090 Overijse


Nog 294 tickets te koop.Bestel tickets

Bohemian Rhapsody

Film

Winnaar van de Golden Globe Awards voor Beste Drama en Beste Acteur (Rami Malek). Winnaar van de BAFTA’s voor Beste Acteur (Rami Malek) en Beste Muziek.

5 Oscarnominaties waarvan 4 gewonnen:
Beste Acteur (Rami Malek), Beste Filmbewerking, Beste Geluidsbewerking en Beste Geluid.

De film Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij leverde strijd tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

De film volgt de snelle opkomst van de band, aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, tot ongekende hoogten. Geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloed door kwaadwillige personen, de band te verlaten en een solocarrière te beginnen. Hij ziet echter enorm af van het gebrek aan de samenwerking met Queen, en Freddie weet zich, net op tijd voor Live Aid, weer te verenigen met zijn bandleden.

Terwijl hij dapper zijn diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor een nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

 

 Print