Nederlandse Taallessen

Gemeente Overijse

van maandag 2 september 2019
tot maandag 29 juni 2020

Niet-Nederlandstalige volwassenen kunnen in kleine groepen Nederlands leren.

Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden, evenals conversatielessen. Elk niveau telt 30-36 lessen van telkens 3 uur.

Lees meer

Rasa

Haar

van dinsdag 15 oktober 2019
tot zondag 3 november 2019

‘Haar’ toont video’s, collages, objecten – maar toont niet alleen om naar te kijken! Het toont om te voelen, om te bewegen, om te beleven met alle zintuigen. Zo is ‘Haar’ een totaalbeleving voor jonge kinderen van 2,5 tot en met 5. Samen met hun ouders, grootouders, tante of neef of… gaan ze op expeditie in deze kunst/speel/voel-installatie.

Lees meer

De Patrick

Vlaamse film

woensdag 23 oktober 2019 om 20:00

Met Kevin Janssens als ‘De Patrick’.
Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping.

Lees meer

COMPUTER EN INTERNET VOOR BEGINNERS

Cursus

vrijdag 25 oktober 2019 om 9:30

Wil je graag leren werken met een computer? Wil je oefenen met de muis en het toetsenbord? Samen maken we mappen en stellen we een brief op. Je leert ook surfen op het internet. Je maakt kennis met een aantal praktische websites en leert werken met de Google zoekmachine. Je kan op je eigen tempo op de computer oefenen.

Lees meer

TG de LINK

VRIJEN MET DIEREN (Stany Crets)

vrijdag 25 oktober 2019 om 20:30

In dit stuk van Stany Crets ontmoeten we Theo en Norma, wiens huwelijksleven volledig uitgeblust is. De aanwezigheid van huisvriend Guy maakt het er niet simpeler op en ook de buren Ludo en Lisette gooien wat amoureus roet in het eten. Vijf verdwaalde, eenzame zielen in deze comedy. Groot verdriet naast slappe lach. Met Bert Verbeke, Leen Dendievel, Debbie Crommelinck, Bram De Win en Jef Hoogmartens

Lees meer

JOHAN OP DE BEECK & SPUMANTI-ORKEST o.l.v. Ann Pareyn

NAPOLEON ONGEHOORD

zaterdag 26 oktober 2019 om 20:30

Napoleonkenner Johan Op de Beeck geeft Napoleon een menselijk gezicht. Hij ontrafelt politieke intriges en onthult de consequenties van de geschiedenis voor onze hedendaagse tijd. Samen met Johan betreden ook operazangers, een koor en het Spumanti symfonieorkest onder leiding van Ann Pareyn de bühne. Een muzikale vertelling.

Lees meer

Der goldene handschuh

Film

woensdag 30 oktober 2019 om 20:00

Hamburg, jaren ’70. Op het eerste zicht is Fritz Honka maar een zielige loser. Deze afzichtelijke man brengt zijn avonden door in de sjofele buurtkroeg ‘Zum Goldenen Handschuh’ op zoek naar eenzame dames. Maar de andere stamgasten weten niet dat de schijnbaar ongevaarlijke Honka een echt monster is.

Lees meer

Film

De Fabeltjeskrant

donderdag 31 oktober 2019 om 15:00

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven en Meneer de Uil staat opnieuw paraat om uitgebreid verslag uit te brengen.

Lees meer