Tentoonstelling

Kunst in Overijse

van vrijdag 16 augustus 2019
tot zondag 8 september 2019

Al vele jaren kan Kunst in Overijse prat gaan op een grote belangstelling van kunstenaars en kunstliefhebbers. Ongeveer 60 creatieve kunstenaars uit Overijse tonen hun artistieke talent en dit in allerlei disciplines en materialen: acryl, keramiek, aquarel, olieverf, sculpturen, juwelen, fotografie en nog veel meer. Om en bij de driehonderd kunstwerken worden tentoongesteld in het hele gebouw.

Lees meer

Nederlandse Taallessen

Gemeente Overijse

van maandag 2 september 2019
tot maandag 29 juni 2020

Niet-Nederlandstalige volwassenen kunnen in kleine groepen Nederlands leren.

Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden, evenals conversatielessen. Elk niveau telt 30-36 lessen van telkens 3 uur.

Lees meer

Vrijwilligersacademie

UBO-registratie

donderdag 5 september 2019 om 20:00

Voor 30 september 2019 moeten alle vzw’s het register van uiteindelijke begunstigden of UBO-register invullen. Tijdens deze praktische infosessie krijg je meer uitleg over deze nieuwe wettelijke verplichting. We stomen je klaar om je vereniging door deze procedure te loodsen. Foto: © CC0 – Unsplash – Helloquence  

Lees meer

Kunst op Glas

Vernissage

vrijdag 6 september 2019 om 19:00

Kunst op Glas is een organisatie van de RAM 8-groep en de gemeente Overijse in het kader van cultuur-in-je-buurt. Met veel enthousiasme hebben 20 kunstenaars naar eigen deskundigheid en creativiteit een serreglas omgetoverd tot een kunstwerk. Deze kunstwerken zijn samen te zien in een installatie ontworpen door Stefan Hemeleers, uitgewerkt door het Gito. Het werk […]

Lees meer

Concert in Villa Limpens

Kamerorkest Chapelle de Lorraine

vrijdag 6 september 2019 om 20:30

Kamerorkest Chapelle de Lorraine, geworteld in Jezus-Eik, brengt een concert in een uniek kader. In de prachtige tuin van de familie Limpens zal de Chapelle de Lorraine Engelse muziek van het begin van de vorige eeuw brengen, toen de villa in zijn huidige vorm verbouwd werd (1932) door Henry Lacoste. Hij was één van de […]

Lees meer

Theater Tieret

Baraque Future

zondag 8 september 2019 om 11:00

In een betoverend tentje fileren we met uiterste precisie al uw dromen, hersenspinselsmijmeringen en verzuchtingen. Een aardig miniatuurtje over dromen en nachtmerries, dagdromen en toekomstverwachtingen, geuren en herinneringen. Een speelse voorstelling van 10 minuten voor kids vanaf 5 jaar.  

Lees meer

The Favourite

Film

dinsdag 17 september 2019 om 14:00

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail.

Lees meer

Duelles

Belgisch-Franse film

woensdag 4 september 2019 om 20:00

Met Veerle Baetens en Anne Coesens in de hoofdrollen.
De jaren 60. Alice en Céline zijn naast buren vooral hartsvrienden en hun zonen Maxime en Théo zijn beste maatjes. Hun medeplichtigheid is onberispelijk tot de dag dat een tragisch ongeval hun leven verstoort. Na de vriendschap volgen schuldgevoelens, na de harmonie, paranoia en na de medeplichtigheid volgt de achterdocht.

Lees meer