Oproep: kunstenaars gezocht

We willen elke beeldende kunstenaar de kans geven om z’n artistieke kunnen te tonen aan een breed publiek. Binnenkort kan je als kunstenaar deelnemen aan drie projecten: de Artotheek, Kunst in Overijse en Kunst op Glas’.

  • De Artotheek

De Artotheek is een kunstverhuur. De volgende editie vindt plaats van 18 mei t.e.m. 8 juni 2019.

Je kan er 2x/jaar je kunstwerken tonen en te huur stellen in een groepstentoonstelling. Elk werk kan tegen goedkoop tarief gehuurd worden voor 6 maanden. Daarna kunnen ze gekocht worden, teruggebracht of ingeruild voor andere. Wij zorgen voor de organisatie, locatie, materiaal, verzekering, promotie en administratie. Jij zorgt voor max. 3 kunstwerken en zo mogelijk je aanwezigheid bij de permanentie en de opbouw. Het huurgeld wordt gebruikt voor de organisatie, bij verkoop nadien is het bedrag volledig voor jou. Deelname is gratis en kan voor iedereen van de ruime Druivenstreek.

Deadline om in te schrijven is woensdag 8 mei. Hier vind je het inschrijvingsformulier.

  • Kunst in Overijse

Kunst in Overijse vindt plaats van 16 augustus t.e.m. 8 september 2019.

Deze grootse groepstentoonstelling wordt om de paar jaar georganiseerd rond de Druivenfeesten en wordt druk bezocht. Meestal nemen een 70-tal Overijsenaren deel met elk 4 kunstwerken. Wij zorgen voor de organisatie, locatie, materiaal, verzekering, promotie en administratie. Je wordt met genodigden uitgenodigd op een feestelijke vernissage. Deelnemen kost € 30 en kan voor iedereen die in Overijse woont. Jongeren van 16 tot 25 jaar nemen gratis deel.

Deadline om in te schrijven is woensdag 12 juni. Hier vind je het inschrijvingsformulier.

  • Kunst op glas

Cultuur-in-je-buurt zoekt kunstenaars. Wil je graag een kunstwerk maken op authentiek serreglas? Doe dan mee. Deelnemen is gratis en kan voor iedereen die in Overijse woont.

Begin mei ontvang je een glas dat je mag bewerken met je eigen deskundigheid en creativiteit. Alles kan en alles mag. Op 15 juni verzamelen we alle werken en worden deze samengebracht in één structuur. Deze zal te zien zijn op Kunst in Overijse en Jezus-Eik kermis.

Deadline om in te schrijven is donderdag 25 april. Dat kan via een mail naar Veerle Van Hooste

Meer weten of inschrijven? Contacteer ons voor meer info!